GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

(GYIK/FAQ)

HAJHULLÁS

•    Ki szenvedhet alopéciától?
Az alopécia bárkinél előfordulhat, mivel számos különböző oka lehet, beleértve a hormonális okokat (pl. androgén alopécia), öregedést, fertőzéseket, gyógyszereket vagy orvosi kezeléseket (pl. kemoterápia), és az olyan életmódbeli tényezőket, mint a stressz, a vegyszer-, vagy UV-expozíció, a dohányzás vagy az alkoholfogyasztás. 
Ezen felül az alopécia gyakrabban fordul elő azoknál, akik családtagjai olyan autoimmun betegségben szenvednek, mint a diabétesz, lupus, vagy pajzsmirigybetegségek.
Ezek a tényezők minden emberre különböző módon hatnak. Például nem mindenki fogja ugyanazokat a tüneteket észlelni magán, aki stressztől szenved, vagy akinek a családjában a férfias jellegű hajhullás öröklődik. Ezért a legjobb módja annak, hogy megállapítsuk a kopaszodás okát, az, ha felkeressük a háziorvosunkat.

•    Mikor kellene a hajhullásomat komolyabban vennem?
Átlagban naponta 70-100 szál hajszálunk hullik ki. Mivel a fejünkön egyszerre mintegy 100 000 szál haj található, ez az elvesztett hajmennyiség nem eredményezi a haj észlelhető ritkulását. Ahogy öregszünk, a hajunk fokozatosan ritkulni kezd a természetes öregedési folyamatok részeként. 

•    Általában mikor lépnek fel hajhullási problémák?
Hajhullási problémák akkor jelentkeznek, ha az anagén fázisban lévő hajszálak száma alacsonyabb, mint a telogén fázisban lévőek.
A férfiak 40%-a tapasztalt észlelhető hajhullást (alopécia) 35 éves korára. 60 éves korra ez a szám 65%-ra nő.
A nők 50-75%-a szenved észlelhető hajhullástól a 65 éves kort elérve.
A mögöttes októl függetlenül, a hajhullás akkor következik be, ha az új, anagén (növekedési) fázis kezdetét a külső gyökérhüvely őssejtjei nem aktiválják.

•    Hogyan előzhetik meg a férfiak a hajhullást?  
A férfias jellegű kopaszodás nem előzhető meg. Létezhetnek azonban módszerek, amellyel a folyamat lelassítható vagy elfedhető.

•    Milyen a férfias jellegű kopaszodás?
A férfiaknál leggyakrabban az ún. férfias jellegű kopaszodás, más néven androgén alopécia (AGA) lép fel. A Hamilton-Norwood skála szerint besorolva a férfias jellegű kopaszodás genetikai eredetű, és jellemzően a fejtetőn és/vagy az elülső hajvonalon mutatkozik meg. Ha nem kezelik, a férfias jellegű hajhullás gyorsan terjed, részleges vagy teljes kopaszodást okozva.

•    Milyen a női jellegű hajhullás?
A nőknél leggyakrabban az ún. női jellegű hajhullás, más néven androgén alopécia (AGA) lép fel. A Ludwig skála szerint a női jellegű hajhullás genetikai rendellenesség, amely esetén a haj ritkulása a fejbőr tetőpontján kezdődik. Bár a női jellegű hajhullás ritka, ha kezeletlen marad, a hajhullás a fejtető teljes kopaszságát is okozhatja.

•    Az alopécia gyógyítható?
Az alopécia nem gyógyítható. Azonban kezelhető, és a haj visszanőhet. A hajhullás okai a férfiaknál igen változatosak lehetnek, de az androgén alopécia – azaz az örökölt, férfias jellegű kopaszodás – a leggyakoribb ok.

•    Mik a főbb kezelési módok? 
A férfias és női jellegű kopaszodásra nincs gyógymód, de léteznek hatékonynak bizonyult kozmetikai szerek (pl. a Revalid® rendszer termékei) vagy sebészeti beavatkozások, amelyekkel bizonyos mértékű javulást érhetnek el.

•    Mit tehetek? Mit tehetek a hajhullási problémám kezelése érdekében?
Az egyik lehetőség a Revalid® Regrowth Serum rendszeres használata (kérjük, olvassa el a csomagban található tájékoztatót).
A hajápolási szokások és a teljes életmód megváltoztatása is segíthet a hajhullás látható jeleinek csökkentésében.
A megmaradó hajjal bánjuk különösen óvatosan. Sok ember nem bánik elég kíméletesen a hajával. Például ajánlott inkább fésűt használni hajkefe helyett, illetve érdemes kerülni a szoros fejfedőket és kalapokat. A haj nedvesen sérülékenyebb, ezért hajmosás után különösen óvatosan bánjunk vele.
Vannak olyan samponok és egyéb hajápoló szerek, amelyek használatával a haj sűrűbbnek és dúsabbnak tűnik. 
Ezen felül a rövid frizura csökkenti a kontrasztot a kopaszodó és nem kopaszodó területek között. A hosszú haj ezzel ellentétben idősebbnek mutathat minket.
Fontos, hogy az étrendünk elegendő fehérjét tartalmazzon, különösen, ha vegán vagy vegetáriánus étrend szerint étkezünk (a hajhullás gyakran akkor kezdődik, amikor valaki lemond a húsevésről). Ügyeljünk a vérszegénység elkerülésére, együnk sok vasban gazdag ételt, például májat, tojást és zöld színű zöldségeket.


REVALID® HAIR COMPLEX ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ KAPSZULA

•    Mire való a Revalid® Hair Complex étrend-kiegészítő kapszula?

A Revalid® a hajhullás szakértőjeként új, étrend-kiegészítő kapszulát vezet a piacra, amely belsőleg szedve támogatja az egészséges haj és körmök növekedését, hozzájárul a normál állapot fenntartásához.

Hajhullás elleni rendszerünk első lépése a belsőleges alkalmazású Revalid® Hair Complex étrend-kiegészítő kapszula, második lépése a kiegészítő, külsőleges használatú hajkozmetikumok. Az optimális eredmény elérése érdekében használja együtt a kapszulát a hajnövekedést serkentő Revalid® Stimulating Shampoo és Revalid® Regrowth Serum kozmetikumokkal."

•    Mit tartalmaz a Revalid® Hair Complex étrend-kiegészítő kapszula?

A Revalid® Hair Complex étrend-kiegészítő kapszula vitaminokat (B1, B5, B6, B7, D), ásványi anyagokat (vas, cink, réz), aminosavakat és növényi kivonatokat tartalmaz.

•    Hogyan kell alkalmazni a Revalid® Hair Complex étrend-kiegészítő kapszulát?

Vegyen be naponta kétszer egy kapszulát elegendő folyadékkal, lehetőleg étkezés közben. A kapszulát 3 hónapon keresztül javasolt szedni.

A megadott napi adagot ne lépje túl. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot."


REVALID® HAJÁPOLÁSI TERMÉKEK

•    A Revalid® Regrowth Serum 3% REDENSYL® összetevővel a legújabb, úttörő terápia? 
Igen, mondhatjuk. A Redensyl® a hajhullás ellen alkalmazott legújabb, úttörő összetevő, és a hajátültetés legjobb alternatívája. 
Regeneratív orvosi kutatásokon alapuló szabadalmaztatott összetevő. A Redensyl® a haj szőrtüszőinek őssejtjeire hat, reaktiválja azok osztódását és stimulálja az anagén (hajnövekedési) fázis kezdetét. 
Az Induchem vállalat két szabadalmaztatott molekuláját tartalmazza: Ezek a DHQG és az EGCG2. 

•    Mik a Redensyl® előnyei?
A kozmetikai iparág piacán kapható legtöbb jelenlegi hatóanyag, amely a hajnövekedést segíti elő, növények kivonatából vagy peptidekből készül. Ezzel szemben a Redensyl® a hajnövekedést elősegítő szerek új generációja, amely a molekulákat aktiválja. Tervezése az őssejtek a fejbőr szőrtüszőin belüli funkcióinak tudományos elemzése alapján történt, az eredmény pedig egy egyedi, szabadalmaztatott szintézises eljárás (szerves oldószer-mentes, enzimes glikozilációs eljárás).
Az ezáltal támogatott egyedi folyamatok (a külső gyökérhüvely őssejtjeinek aktiválása, a HFDP hajszemölcs dermális fibroblasztok stimulációja, az IL8 szint csökkentése, amely gyulladáskeltő citokin) új, egészséges hajszálak fenntartható növekedését eredményezték az alopéciában szenvedő önkénteseken, mindössze három hónap alatt.

•    Mikor fognak látszani a Redensyl® összetevőjű Revalid® Regrowth Serum használatának eredményei?
Sűrűség tekintetében három hónap után kezd látszani a hatás. Az ennél is látványosabb eredményekre azonban valamivel többet kell várni, mivel a haj szőrtüszői viszonylag hosszú nyugalmi időszakon mennek keresztül a növekedési ciklusok között (általában kb. három hónap).
A Redensyl® átlagban 10 000, de akár 28 000 új hajszálat is eredményezhet három hónap után. A nők is hasonló eredményeket tapasztalnak, így ez tökéletes uniszex összetevőnek bizonyult.

•    Hol találhatom meg a Revalid® termékeket?
Kizárólag gyógyszertárakban és webshopokban elérhető hajkozmetikumaink:
- Revalid® Regrowth Serum (Revalid® hajnövekedést serkentő szérum)
- Revalid® Stimulating Shampoo (Revalid® hajnövekedést serkentő sampon)
- Revalid® Anti-Aging Fluid (Revalid® hajöregedést késleltető fluid)
- Revalid® Anti-Aging Shampoo (Revalid® hajöregedést késleltető sampon)

A gyógyszertári és online értékesítésen túl drogériákban és egyéb csatornákon is elérhető termékeink:

Hajkozmetikumok:
- Revalid® Shampoo (Revalid® revitalizáló proteintartalmú sampon)
- Revalid® Conditioner (Revalid® revitalizáló proteintartalmú hajkondicionáló/hajbalzsam)
- Revalid® Repair Mask (Revalid® regeneráló hajpakolás)
- Revalid® Hair Tonic (Revalid® hajregeneráló tonik)
- Revalid® Dandruff Shampoo (Revalid® korpásodás elleni sampon)

Revalid® Hair Complex étrend-kiegészítő kapszula (60x és 180x kiszerelés, újonnan bevezetésre került termékcsalád, elérhető partnereinknél)

•    A Revalid® termékeket állatokon tesztelik? 
Nem, egyik termékünket sem teszteltük állatokon.

•    Minden Revalid® terméket Svájcban gyártanak?
Minden hajápolási kozmetikumunk Svájcban készül. A Revalid® Hair Complex étrend-kiegészítő kapszula Németországban készül az Ewoharma AG Svájc megbízásából.