A hajhullás okai

1
 

Hajkoronája egyre szerényebb, haja fénytelen, durva tapintású, elvékonyodott? Inkább nem is fésülködik, csak ne kelljen szembesülni a kihullott hajszálakkal? Igyekszik megtalálni a hajhullást legjobban leplező hajviseletet? Persze a legszebb frizura is csak egészséges hajból áll jól. Szerencsére azonban a haj fényének, rugalmasságának, egészségének helyreállítására ma már létezik hatékony megoldás!

A hajnövekedés serkentését elősegítő vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, prémium minőségű Revalid® kemény kapszula a haj egészségének megőrzését, a meggyengült hajszálak szerkezetének megerősítését és az eredményes hajnövekedést szolgálja!

A hajhullás okai

hajhullás okai az esetek nagy részében fokozott fizikai vagy lelki megterhelés vagy egyoldalú táplálkozás következtében fellépő vitamin- és ásványi anyag hiányra, vashiányos vérszegénységre, a hormonháztartás működési zavaraira, bizonyos gyógyszeres kezelések következményeire, illetve a szervezetben hosszú ideig fennálló gyulladásos gócokra vezethetők vissza.

Nők esetében gyakori hormonális probléma az ösztrogén-progeszteron egyensúlyzavar, amely a különböző menstruációs illetve változókori panaszok mellett többek között a haj elvékonyodásához, hajhulláshoz is vezethet. Hajhullás jelentkezhet a terhesség során is, ekkor azonban a szülést követően, a hormonháztartás egyensúlyának rendeződésével általában helyreáll a normál hajnövekedés. További hormonális eredetű megbetegedés a pajzsmirigy alul- illetve túlműködése, mindkét állapot jellemző tünete lehet a hajhullás.

hajhullás okai szabad szemmel is láthatók azokban az esetekben, amikor a kopaszodást a fejbőr megbetegedései okozzák. A hajas fejbőr gombás fertőzései, gyulladásos kórképei – melyek közül az egyik leggyakoribb a szeborreás dermatitisz – gyakran viszketéssel, korpásodással kísért hajhullást okoznak. Amennyiben a kóros mértékű hajvesztés mellett fejbőre viszket, gyulladt, kisebesedett, forduljon bőrgyógyászhoz!

hajhullás okai között örökletes tényezők is szerepelhetnek. A kopaszodás ezekben a – leginkább férfiakat érintő - esetekben jellegzetes minta szerint fokozódik: a haj nem egyenletesen ritkul, hanem a fejtetőn illetve a homlok irányából egyre növekvő, teljesen sima foltok kialakulására lehet számítani.

Az uszodai víztisztító vegyszerekkel történő gyakori érintkezés, illetve a túlzott mértékű hajformázás, festés, dauer is okozhat hajhullást.

Mivel a külső megjelenés a modern társadalmakban egyre fontosabbá válik, az utóbbi évtizedekben a hajhullás okainak keresése a kutatások kiemelt céljává vált. Nem is eredménytelenül. A hajnövekedés mechanizmusának feltárása révén ma már ismertek azok a vitaminok, ásványi anyagok és aminosavak, amelyeknek hiánya a kopaszodást, illetve a haj elvékonyodását, töredezését okozhatja.

hajhullás okai a legtöbb esetben vérvizsgálattal, az esetleges egyéb panaszok feltérképezésével illetve a fejbőr vizsgálata révén könnyen feltárhatók. A kiváltó okok kezelése mellett azonban a megfogyatkozott hajmennyiség mielőbbi regenerációja különös fontossággal bír.

A hajhullás folyamatának megállítása, a hajszálak szerkezetének megerősítése, a haj fényének, rugalmasságának, sűrűségének helyreállítása lehetséges a Revalid® kemény kapszulával! Alkalmazza a Revalid® kemény kapszulát a hajhullás megállítására, lassítására valamely betegség vagy gyógyszeres kezelés következményeként, várandós állapot ideje alatt kialakult hajhullás esetén (első trimeszter kivételével), kimerültség, rossz általános állapot, nem kielégítő táplálkozás miatt kialakult hajhullás esetén, továbbá hajnövekedési zavarok esetén! A hajnövekedést serkentő vitaminokban, aminosavakban és ásványi anyagokban gazdag Revalid® kemény kapszula gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény.

 

Amennyiben termékünkkel kapcsolatosan mellékhatás lépne fel, kérjük, késedelem nélkül az alábbi e-mail címen jelentse be: pharmacovigilance@remove-this.ewopharma.hu

EWO/ewopharma/2016/23
Lezárás dátuma: 2017.01.11.