MAGAZIN

Egészséges hajkorona a stresszesebb időszakokban is

 

Elég csak visszagondolnunk a tavaszi hónapokra, hogy eszünkbe jusson egy mindannyiunk számára stesszesebb próbáltunk mindig lépést tartani: az otthonunkban dolgoztunk, írtuk a gyermekeinkkel a virtuális leckéket, vezettük a háztartást, és ha kellett, megvontuk magunktól a szórakozási lehetőséget - vagy azért, mert nem volt rá időnk, vagy azért, mert a járvány miatt nem volt rá lehetőségünk. Változó mit hoz épp az élet, de egy dolog biztos: a túlhajszolt mindennapok és a kikapcsolódás hiánya stresszesebbé teheti életünket, amelynek kapcsán egyre több hajszálunk heverhet a padlón. Mit tehetünk hajunk egészségéért egy stresszesebb időszakban?

A haj folyamatosan megújul, ezért a hullása alapvetően egy egészséges állapotnak tekinthető addig, amíg átlagosan napi körülbelül 100 hajszálat hullatunk. Tavasszal és ősszel intenzívebben próbál megújulni fejbőrünk, ezért ilyenkor a megszokottnál több hajszál elvesztése se ad okot aggodalomra, ám ha tartósan napi 150-200 hajszáltól válunk meg, érdemes utánajárni mi állhat a probléma hátterében.

Ilyenkor többek között felmerülhet nőgyógyászati-, hormonális-, fül-orr gégészeti probléma, vagy egy drasztikus fogyókúra legyengült immunrendszer, ám mielőtt komolyabb betegségre gondolnánk, érdemes előtte ellenőrizni a „stressz-szintet” az életünkben. Ha azt vettük észre, hogy az elmúlt időszakban nehezebben vettük az akadályokat, ingerlékenyebbé váltunk és nyugtalanabbak lettek a mindennapjaink – legyen az a járvány miatt, vagy teljesen független attól – elképzelhető, hogy a stressz áll a hajhullásunk hátterében.

Hogyan állítsuk meg a stressz okozta hajhullást?

A hajhullás okai között talán a legszerencsésebb, ha a stressz okozta azt, hiszen ilyenkor nem áll semmilyen szervi betegség a háttérben, ezért könnyebb megoldást találni, mint más esetben.

Tudatosítsuk magunkban, hogy ez egy átmeneti állapot!

A legfontosabb, hogy ne pánikoljunk, ha az átlagosnál több hajszálat találunk a lakásban. Ne tegyünk magunkra plusz terhet azzal, hogy aggódunk még attól is, hogy komolyabb betegségünk lehet. Ha van egyéb olyan tényező, ami erre okot adhat, akkor vizsgáltassuk ki magunkat, de ha nincs, nyugodjunk meg, hogy ez egy átmeneti állapot.

Használjunk kifejezetten hajhullás ellen kifejlesztett készítményeket!

A haj természetes növekedési ciklusának támogatása érdekében a Revalid® komplex hajkezelési eljárást dolgozott ki a hajhullás ellen. A szájon át bevehető kapszula mellett, amely belsőleges használata révén segíti szervezetét, a Revalid® külsőleges használatra kifejlesztett termékcsaládot ajánl: ez a Revalid® Regrowth Serum, valamint a Revalid® Stimulating Shampoo. A Revalid® hajnövekedést serkentő szérum az innovatív, szabadalmaztatott Redensyl®összetevőt tartalmazza, ezáltal fokozza a hajnövekedést, csökkenti a hajhullást és 8%-kal növeli a haj sűrűségét, amely 3 hónapon át tartó mindennapos használat után akár 28 000 új hajszálat is jelenthet. A svájci Alpokból származó ürömvirág antioxidáns illóolajai kiegészítik a Redensyl® által biztosított revitalizáló hatást. Kiegészítésképpen az aminosavak és a pantenol hidratálják a hajat és a száraz fejbőrt, és stimulálják a bőrsejtek megújulását. A szérum mellett a parabén-, szulfát-, és szilikonmentes Revalid® hajnövekedést serkentő sampon kíméletesen tisztít, hidratálja a száraz fejbőrt és a hajat, továbbá erősíti a haj szerkezetét.

Táplálkozzunk egészségesen!

A fejbőrt és a hajszálakat nemcsak külsőleg, hanem belsőleg is ápolni kell, ezért ebben az időszakban (is) kiemelten fontos a vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag táplálkozás.  Az egészséges haj és bőr megőrzésében fontos szerepet játszik az A-, B-, C- és E vitamin, míg a nyomelemeket tekintve a vas, a cink, a kalcium, a kén és a réz segíti a haj elvékonyodásának, hullásának és töredezésének megelőzését. A változatos és kiegyensúlyozott étrend mellett természetesen a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztásról se feledkezzünk meg.

Sportoljunk rendszeresen!

A rendszeres testmozgás nemcsak serkenti a vérkeringést (ami jótékony hatással van a hajnövekedésre is), hanem általa csökkenthető a stressz mértéke, amely a hajhullásunkat okozhatta.

EWO/REVALID/2020/10

A dokumentum lezárásának dátuma:  2020.06.10