GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

(GYIK/FAQ)

HAJHULLÁS

A Redensyl egy regeneratív orvosi kutatásokon alapuló szabadalmaztatott összetevő. Olyan, jól együttműködő szabadalmaztatott molekulák együttese, amelyet úgy fejlesztettek ki, hogy támogassa mind a hajszálak őssejtjeit, mind a hajhagymák sejtjeit a haj növekedési fázisának megindításában. A Redensyl tudományosan bizonyítottan serkenti a hajnövekedést, miközben csökkenti a hajhullást. 

Sűrűség tekintetében három hónap után kezd látszani a hatás. Az ennél is látványosabb eredményekre azonban valamivel többet kell várni, mivel a haj szőrtüszői viszonylag hosszú nyugalmi időszakon mennek keresztül a növekedési ciklusok között (általában kb. három hónap). A Redensyl átlagban 10 000, de akár 28 000 új hajszálat is eredményezhet három hónap után.

Igen. A Redensyl új, áttörést jelentő összetevő és a hajátültetés remek alternatívája. Regeneratív orvosi kutatásokon alapuló összetevő. A Redensyl a haj szőrtüszőinek őssejtjeire hat, reaktiválja azok osztódását és serkenti az anagén (hajnövekedési) fázis beindulását.

A Redensyl két szabadalmaztatott molekulából áll: DHQG-ből (dihidroquercetin-glükozid) és EGCG2-ből (epigallocatechin-gallát-glükozid). A DHQG-t a vörösfenyőből nyerik, és aktiválja a fejbőr szőrtüszőiben lévő őssejteket, míg az EGCG2 a zöld tea leveleiben található, és csökkenti a fejbőr gyulladását. A Redensyl bizonyítottan újjáéleszti a hajnövekedésért felelős tüszők sejtjeit. 

A Redensyl összetevői: EGCG2 - Erős antioxidáns hatású, növényi eredetű, csökkenti a fejbőr gyulladását
DHQG - Növényi eredetű polifenol-glükozid, serkenti a bőr fibroblaszt anyagcseréjét
Cink - Erősíti a hajszálakat, hiánya összefügg a hajhullással
Glicin -  Elősegíti a hajnövekedést

Az Artemisia természetes antioxidáns tulajdonságairól ismert. Míg az alpesi gazdálkodók hagyományosan házi gyógymódként használják láz, köhögés, sőt, tüdőgyulladás ellen is, addig mi a bőr védelmére, illetve a fejbőr egyensúlyának helyreállítására használjuk.

A SantEnergy™ a Yerba Santa növény levelének kivonata, mely jól ismert az egészségügyi előnyeiről és antioxidáns hatásáról. A SantEnergy™ összetevő két fő, egymást jól kiegészítő tulajdonsággal rendelkezik: a koffeinhez hasonló energizáló hatással bír és erős antioxidáns. Optimálisan védi a hajat a belső és külső károsodásoktól, késleltetve a hajhagymák idő előtti öregedését, illetve serkenti a hajnövekedést és növeli a hajsűrűséget.

Nem, a Revalid Stimulating Shampoo, a Revalid Regrowth Serum és a Revalid Energizing Shampoo férfiaknak hajkozmetikumok nem tartalmaznak parabént, szulfátot vagy szilikont. Ezeket az összetevőket ugyanolyan kedvező hatású anyagokkal helyettesítettük.

Átlagban naponta 70-100 szál hajszálunk hullik ki. Mivel a fejünkön egyszerre mintegy 100 000 szál haj található, ez az elvesztett hajmennyiség nem eredményezi a haj észlelhető ritkulását. Ahogy öregszünk, a hajunk fokozatosan ritkulni kezd a természetes öregedési folyamatok részeként. 

Hajhullási problémák akkor jelentkeznek, ha az anagén fázisban lévő hajszálak száma alacsonyabb, mint a telogén fázisban lévőké. A férfiak 40%-a tapasztalt észlelhető hajhullást (alopécia) 35 éves korára. 60 éves korra ez a szám 65%-ra nő. A nők 50-75%-a szenved észlelhető hajhullástól a 65 éves kort elérve. A mögöttes októl függetlenül, a hajhullás akkor következik be, ha az új, anagén (növekedési) fázis kezdetét a külső gyökérhüvely őssejtjei nem aktiválják.

A férfiaknál jellemző az ún. férfias jellegű kopaszodás, más néven androgén alopécia (AGA), amely genetikai eredetű, és a Hamilton-Norwood skála szerint jellemzően a fejtetőn és/vagy az elülső hajvonalon mutatkozik meg. Ha nem kezelik, a férfias kopaszodás gyorsan részleges vagy teljes hajhullássá válhat.

A nőknél leggyakrabban az ún. női mintázatú hajhullás, más néven androgén alopécia (AGA) lép fel. A Ludwig skála szerint a női jellegű hajhullás genetikai okokra vezethető vissza, amely esetén a haj ritkulása a fejbőr tetőpontján kezdődik. Bár a női jellegű hajhullás ritka, ha kezeletlen marad, a hajhullás a fejtető teljes kopaszságát is okozhatja.

A férfias és női típusú kopaszodásra nincs gyógymód, de vannak bizonyítottan hatásos kozmetikai szerek (pl. a Revalid rendszer termékei) vagy sebészeti beavatkozások, amelyek bizonyos mértékű javulást eredményezhetnek. 

Az alopécia bárkinél előfordulhat, mivel számos különböző oka lehet, beleértve a hormonális okokat (pl. androgén alopécia), öregedést, fertőzéseket, gyógyszereket vagy orvosi kezeléseket (pl. kemoterápia), és az olyan életmódbeli tényezőket, mint a stressz, a vegyszer-, vagy UV-expozíció, a dohányzás vagy az alkoholfogyasztás. Ezek a tényezők minden emberre különböző módon hatnak. Például nem mindenki fogja ugyanazokat a tüneteket észlelni magán, aki stressztől szenved, vagy akinek a családjában a férfias jellegű hajhullás öröklődik. Ezért a legjobb módja annak, hogy megállapítsuk a kopaszodás okát, az, ha felkeresünk egy szakembert.

Az alopécia nem gyógyítható, azonban kezelhető, és a haj visszanőhet.

Az egyik lehetőség a Revalid Regrowth Serum rendszeres használata (kérjük, olvassa el a csomagban található tájékoztatót).
A hajápolási rutin és az általános életmód megváltoztatása is segíthet a hajhullás látható jeleinek csökkentésében. A megmaradó hajjal bánjuk különösen óvatosan. Sok ember nem bánik elég kíméletesen a hajával. Például ajánlott inkább fésűt használni hajkefe helyett, illetve érdemes kerülni a szoros fejfedőket és kalapokat. A haj nedvesen sérülékenyebb, ezért hajmosás után különösen óvatosan bánjunk vele. Végül ügyeljen arra, hogy elegendő fehérjét építsen be az étrendjébe, különösen, ha vegán vagy vegetáriánus (a hajhullás néha akkor kezdődik, amikor az emberek lemondanak a húsról). Ügyeljünk a vérszegénység elkerülésére, együnk sok vasban gazdag ételt, például májat, tojást és zöld színű zöldségeket.

REVALID HAIR COMPLEX ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ KAPSZULA

A Revalid Hair Complex étrend-kiegészítő kapszula egy bevételre szánt étrend-kiegészítő, amely táplálja a hajat és a fejbőrt, elősegítve az  egészséges haj növekedését. A Revalid Hair Complex étrend-kiegészítő kapszula B1, B6, D3 vitaminokat, ásványi anyagokat, aminosavakat, növényi kivonatokat és biotint tartalmaz, a haj normál állapotának fenntartásáért. A Revalid Stimulating Shampoo és a Revalid Regrowth Serum hajkozmetikumokkal együtt használva támogatja a hajnövekedési folyamatot, az egészséges, szép hajért és körmökért.

A keratin az egyes hajszálak akár 90%-át teszi ki, így elengedhetetlen a haj kialakulásához és növekedéséhez. Ez a fibrózus fehérje azt is lehetővé teszi, hogy a haj ellenálljon a magas és alacsony hőmérsékletnek, illetve védi a napsugárzástól. A keratin nagy százalékban tartalmaz aminosavakat – ciszteint és metionint –, amelyek nélkülözhetetlenek az egészséges hajhoz, és amelyeket a Revalid Hair Complex étrend-kiegészítő kapszula is tartalmaz. 

Akár egészségügyi szakember állapította meg a hajhullást, akár nem, az étrend-kiegészítő kúra kapszula formájában segítheti a szervezet természetes folyamatait, elősegítve az egészséges haj növekedését. A Svájcban kifejlesztett Revalid Hair Complex étrend-kiegészítő kapszula összetevői serkentik a keratin képződését, amely fibrózus fehérje a haj fontos biológiai építőeleme. Ezzel elősegíti a haj növekedését és visszaállítja rugalmasságát, belülről kifelé látva el a hajat tápanyagokkal.

A Revalid Hair Complex étrend-kiegészítő kapszula cink tartalmával hozzájárul a haj és a köröm normál állapotának fenntartásához.

Kérdezze meg gyógyszerészét vagy kezelőorvosát a jelenleg vagy nemrégiben szedett, illetve szedni tervezett gyógyszerekkel való együttes használatáról, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is!

A mai napig nem érkezett jelentés nemkívánatos eseményekről. Emellett azt is tudjuk, hogy sokan folyamatosan szedik a Revalid Hair Complex étrend-kiegészítő kapszulát, mellékhatások nélkül. Ha Ön terhes vagy szoptat, vagy úgy gondolja, hogy terhes vagy gyermeket tervez, mindig javasoljuk, hogy aggályaival forduljon gyógyszerészéhez vagy nőgyógyászához.

Napi 2 kapszula bevételét javasoljuk legalább 3 hónapig. Ne lépje túl a feltüntetett napi adagot. A Revalid Hair Complex étrend-kiegészítő kapszula szedése nem helyettesítheti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől elzárva tartandó.

A haj és a köröm kb. 0,5-1 cm-t nő havonta. Bőrsejtjeink ugyanennyi ideig regenerálódnak. Vagyis testünk csak hosszabb idő alatt képes láthatóan regenerálódni, ezért türelemre van szükség, mielőtt a Revalid Hair Complex étrend-kiegészítő kapszula szedésének jótékony jelei nyilvánvalóvá válnának.

Ha Ön cukorbetegségben szenved, vegye figyelembe, hogy 1 db Revalid Hair Complex étrend-kiegészítő kapszula 0,033 kenyéregységet (BU) (6,7 kj/1,6 kcal) tartalmaz. Javasoljuk, hogy kérjen tanácsot gyógyszerészétől, vagy forduljon orvosához.

 

A megadott napi adagot ne lépje túl. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

ANTI-AGING

Az anti-aging hatású DN-Age™ összetevő a Cassia Alata növény levelének kivonata, amelyet magas Kaempferol-3-O-Sophoroside (K3OS) szintje miatt választottunk ki. A DN-Age™ kimutathatóan csökkenti az oxidatív stresszt, valamint védelmet nyújt a fejbőr és a hajhagymák sejtjei számára. Megvédi a fejbőrt a sejtszintű károsodástól, lassítva az őszülés folyamatát és segít megőrizni a haj vastagságát, mennyiségét és erősségét.

A havasi gyopár (Leontopodium alpinum) egy alpesi "túlélő sztár", amely tengerszint feletti 3000 méter magasságban nő, ahol igen erős UV-sugárzásnak és szélsőséges hőmérsékletnek van kitéve, így méltán mondhatjuk, hogy a havasi gyopár pontosan tudja, hogyan védje meg magát. A havasi gyopár erős antioxidáns, gyökfogó és DNS-védő tulajdonságokkal rendelkezik, és segít a bőrnek megőrizni természetes egyensúlyát, érezhetően csökkentve a bőr érzékenységét.

A DN-Age nem irritálja a szemet vagy a bőrt, és nem észleltek bőrérzékenységet vagy fototoxicitást sem.

Igen, az összes Revalid kozmetikai termék biztonságosan használható terhesség alatt. A Revalid étrend-kiegészítő kapszula esetében mindig javasoljuk, hogy aggályok esetén forduljon gyógyszerészéhez vagy nőgyógyászához.

A haj öregedésének három látható jele van:
1. A haj őszülni kezd – a természetes védőpigmentek hiánya a hajban csökkenti a haj védelmét az UV-sugárzás okozta károsodással szemben
2. Hajritkulás és hajhullás – a haj átmérőjének és sűrűségének csökkenése növeli a hajhullás láthatóságát
3. A haj minőségének romlása – a szál kevésbé ellenálló, sérülékenyebbé és töredezettebbé válik.

Belső tényezők:

 • Fiziológiai öregedés
 • Genetikai hajlam (korai őszülés a rokonságban)
 • Pszicho-érzelmi stressz (őszülés, hajhullás)

Külső tényezők:

 • Ultraibolya sugárzás
 • Légszennyeződés
 • Dohányzás
 • Táplálkozás
 • Életmód – napi szokások

Nem, a Revalid Anti-Aging Shampoo és a Revalid Anti-Aging Fluid termékek nem tartalmaznak parabént, szulfátot, sem szilikont. Ezeket az összetevőket ugyanolyan kedvező hatású anyagokkal helyettesítettük.

KORPÁSODÁS

A Revalid korpásodás elleni sampon számos összetevőt egyesít, hogy hatékony és hosszan tartó enyhülést biztosítson a korpásodás ellen. Ezek visszaállítják a fejbőr természetes nedvességtartalmát és megakadályozzák az új pelyhek képződését. Mindemellett nyugtatja a fejbőrt és enyhíti a kellemetlen viszketést. 

A Piroctone Olamine egy innovatív korpásodás elleni összetevő, amely csillapítja a fejbőr gyulladását és csökkenti a korpásodást.
A csalánkivonatot széles körben használják a gyógynövény-hagyományokban, és szabályozza a fejbőr faggyútermelését.
Az undecilénsav természetes gombaellenes tulajdonságokkal rendelkezik, így lelassítja a Malassezia élesztőgomba termelődését, enyhíti a viszketést és az irritációt.
A panthenolról kimutatták, hogy serkenti a bőr fibroblasztjainak proliferációját és felgyorsítja a sejtcserét. Ezenkívül elősegíti a haj nedvességének felszívódását és megtartását. Ez és az ehhez hasonló összetevők segíthetnek a sérült haj helyreállításában és csökkenthetik a töredezett hajvégeket, valamint növelhetik a haj vastagságát és szakítószilárdságát.
Az allantoin nyugtatja a fejbőrt és elősegíti a sejtképződést, javítva a fejbőr regenerálódását.

A Revalid korpásodás elleni sampont rendkívül jól tolerálták egy klinikai körülmények között végzett bőrgyógyászati vizsgálat során. Így gyengéd formulájának köszönhetően mindennapi használatra is alkalmas.

A korpásodás a világ felnőtt lakosságának körülbelül 50 százalékát érinti élete egy szakaszában. Bár széles körben elterjedt, a korpásodás gyakoribb a férfiaknál, mint a nőknél.

A korpásodásnak két típusa létezik: száraz és zsíros korpa. A száraz korpásodást általában száraz bőrre való hajlam előzi meg, illetve okozhatják a hajon alkalmazott durva készítmények és a hőkezelés is. A zsíros korpásodást a Malassezia gomba túlszaporodása idézi elő, amely természetesen megtalálható a legtöbb felnőtt fejbőrén. Ez megnövekedett faggyútermelést eredményez, ami pedig zsíros korpásodáshoz vezet. A zsíros korpát a nagyobb, sárgás színű pelyhekről lehet megkülönbözetni a száraz korpától. Ezenkívül az alábbi állapotok okozhatnak korpásodást, és minden esetben orvosi konzultációt igényelnek:

 • Atópiás ekcéma (neurodermatitis), amely vörös, viszkető és rendkívül száraz bőrrel járó állapot.
 • Kontakt dermatitisz, amely kozmetikumokra vagy hajápoló termékekre adott allergiás reakció, szintén kiválthatja a korpásodás tüneteit.
 • Végül pedig a seborrhoeás ekcéma, amely súlyos viszketéshez vezethet, és az arcot és a fejbőrt is érintheti.

A korpásodásnak többféle oka lehet. A korpásodás számos esete kezelhető speciálisan összeállított hajápoló termékekkel, mint például a Revalid korpásodás elleni samponnal, vagy olyan termékek és szokások kerülésével, amelyek irritálják és/vagy szárítják a fejbőrt, mint például:

 • Túl sok hajmosás
 • Erős, dehidratáló samponok használata
 • Agresszív formázási és színezési technikák
 • Vegyszerek használata és túlzott hő

Számos külső oka is lehet, különösen a száraz fejbőr esetében:

 • A forró és száraz levegő hajlamos megterhelni a fejbőrt
 • A száraz és hideg időjárás egyformán száríthatja a bőrt
 • Hormonális ingadozások
 • Magas szintű stressz
 • Kiegyensúlyozatlan táplálkozási szokások
 • Nem megfelelő hidratálás

A fejbőr vakarása fokozza az irritációt, és fertőzéshez vezethet. Ezért bármennyire is nehéz, tanácsos tartózkodni a vakarástól, amennyire csak lehetséges.
Ha a korpásodás tünetei egy mögöttes egészségügyi állapot következményei, forduljon szakemberhez.

A korpásodás önmagában nem okoz hajhullást. Azonban a fejbőr túlzott vakarása a viszketés enyhítésére gyengítheti a haj gyökereit, és a haj kihullását okozhatja. Ezenkívül az ebből eredő gyulladás és a faggyú felhalmozódása, amelyet a haj termel védelem céljából, blokkolhatja a tüszőket, gátolva a haj növekedését, elvékonyodást és hajhullást eredményezve.

A Revalid korpásodás elleni sampon nem tartalmaz parabént, sem szilikont. Ezeket az összetevőket ugyanolyan kedvező hatású anyagokkal helyettesítettük.

REVALID HAJÁPOLÁSI TERMÉKEK

A Revalid-ot 1992-ben fejlesztették ki Svájcban, átfogó hajápolási rendszerként hajhullás ellen. A Revalid-nál  célunk, hogy átfogó megoldást nyújtsunk a hajproblémákra: hajhullás elleni rendszerünk első lépése a Revalid Hair Complex étrend-kiegészítő kapszula, második lépése a hajnövekedést serkentő kozmetikumok. Együtt dolgozunk egészségügyi szakemberekkel, bőrgyógyászokkal és független intézetekkel, hogy bizonyítottan jótékony hatású termékeket fejlesszünk ki. Tudjuk, hogy megjelenésünk milyen fontos szerepet tölt be az önképünkben és önbizalmunkban, és munkánkkal ezt szeretnénk támogatni.

A Revalid-nál arra törekszünk, hogy fenntartsuk a megbízhatóság, hitelesség, professzionalizmus, elkötelezettség és hatékonyság jellemzőit. A legmodernebb technológiát és a legújabb tudományos kutatásokat alkalmazzuk, hogy a legjobb termékeket nyújthassuk a különböző hajápolási igényeknek megfelelően.
A fogyasztók 88%-a hatékony és megbízható márkának tartja a Revalid-ot.1 A nők 91%-a a Revalid hajápoló készítményeket részesíti előnyben a piacon elérhető termékekkel szemben, mert hatékonynak és megbízhatónak tartják a Revalid termékeket.2

1 757 női fogyasztóból álló minta alapján, akik kipróbálták a Revalid márkás termékeket
2 1007 női fogyasztóból álló minta alapján, akik ismerik a Revalid hajápoló termékeket.

Kizárólag gyógyszertárakban és webshopokban elérhető hajkozmetikumaink:
- Revalid Regrowth Serum (Revalid hajnövekedést serkentő szérum)
- Revalid Stimulating Shampoo (Revalid hajnövekedést serkentő sampon)
- Revalid Anti-Aging Fluid (Revalid hajöregedést késleltető fluid)
- Revalid Anti-Aging Shampoo (Revalid hajöregedést késleltető sampon)

A gyógyszertári és online értékesítésen túl drogériákban és egyéb csatornákon is elérhető termékeink:

Hajkozmetikumok:
- Revalid Shampoo (Revalid revitalizáló proteintartalmú sampon)
- Revalid Conditioner (Revalid revitalizáló proteintartalmú hajkondicionáló/hajbalzsam)
- Revalid Repair Mask (Revalid regeneráló hajpakolás)
- Revalid Hair Tonic (Revalid hajregeneráló tonik)
- Revalid Dandruff Shampoo (Revalid korpásodás elleni sampon)

Étrend-kiegészítő:
- Revalid Hair Complex 60x
- Revalid Hair Complex 180x

Nem, egyik termékünket sem teszteljük állatokon.

Igen, minden termékünk kiterjedt bőrgyógyászati vizsgálaton esik át, kiváló eredménnyel a hatékonyság és a rendszeres használat toleranciája tekintetében.

Minden hajápolási kozmetikumunk Svájcban készül. A Revalid Hair Complex étrend-kiegészítő kapszula Németországban készül az Ewopharma AG Svájc megbízásából. 

Amennyiben kozmetikumainkkal kapcsolatosan mellékhatás lépne fel, kérjük, késedelem nélkül az alábbi e-mail címen jelentse be: cosmetovigilance@ewopharma.pl

Az étrendkiegészítővel előforduló nemkívánatos hatások jelentése:
Amennyiben készítményünkkel kapcsolatosan mellékhatás lépne fel, kérjük,
késedelem nélkül az alábbi e-mail címen jelentse be: pharmacovigilance@ewopharma.hu