MAGAZIN

Keltsd újra életre a hajad: sajátíts el egy kiváló hajápolási rutint a Revalid®-dal | Szakértői tippek

 

Keltsd újra életre a hajad megfelelő hajápolási rutinnal

Sosincs túl késő ahhoz, hogy új fejezetet nyiss a hajápolás terén! A károsodott haj helyreállításához fontos megértenünk a megfelelő hajápolás alapjait. Azonban  egy hatékony hajápolási rutin elsajátítása nem is olyan nehéz, mint amilyennek tűnik.

 

Tudd, hogy mire van szüksége a hajadnak!

A hajápolási rutinunk kialakítása előtt fontos ismernünk saját hajunk igényeit. Ha szeretnéd felfrissíteni a száraz és élettelen hajad, kövesd az alábbi egyszerű lépéseket, amelyek magas szinten revitalizálják hajad a Revalid száraz & élettelen hajra kifejlesztett termékei segítségével.

  1. Tisztítás

A hajápolás a zuhany alatt kezdődik. Első lépésként mossuk meg a hajunkat a károsodott hajra kifejlesztett samponnal. A Revalid revitalizáló, proteines sampon gyengéden tisztítja a hajat, miközben szerkezetében megerősíti azt, köszönhetően az olyan összetevőknek, mint a zabkivonat, a búzacsíra és a pantenol. Annak érdekében, hogy ne fosszuk meg a hajat a természetes zsíroktól, ne használjunk túl forró vizet, mivel az kiszárítja fejbőrünket és hajunkat. Helyette inkább langyos vagy hideg vízzel mossunk hajat.

  1. Kondicionálás

A hajkondicionáló szerepe, hogy visszaadja a nedvességet, amit a sampon esetlegesen eltávolított.  Ezért minden hajmosás után használd az általad választott hajkondicionálót, amely megvédi, hidratálja a hajat, és csökkenti a kócolódást azáltal, hogy simává teszi a hajszálak felületét.

Míg az átlagos hajkondicionálókat hajközéptől a hajvégekig ajánlott felvinni, elkerülve a hajtöveket, hogy ne növekedjen a faggyútermelés, addig a Revalid revitalizáló hajbalzsamot egyaránt használhatjuk a fejbőrön és a haj teljes hosszán is. A balzsam így mélyreható táplálást nyújt a hajnak, allatoin nevű összetevője segítségével pedig nyugtatja a fejbőrt, és megkönnyíti a későbbi kifésülést.

  1. Kifésülés

Hajmosás után csábító gondolat lehet, hogy egyből ki is fésüljük hajunkat, azonban a nedves haj hajlamosabb a töredezésre. Ezért mindig széles fogú fésűt használj hajad átfésülésére, kibogozására, és óvatosan haladj a hajvégektől felfelé. A mindennapokban próbálj meg a lehető legkevesebbet érintkezni a hajaddal, beleértve a fésülködést is – általában elegendő naponta egyszer fésülködni.

  1. Szárítás

A magas hőmérséklet minden formájában veszélyt jelent a haj számára. Ezek közé tartozik a forró vízzel való érintkezés, az erős napsütés, vagyakár a hajszárító használata is. Azonban a hajunkat érintő károsodás legyakoribb forrásai a hajformázó termékek.

Próbáld minél kevesebb alkalommal használni a hajszárítót vagy egyéb hajformázó eszközöket – különösen, ha töredezésre hajlamos, vékony szálú hajjal rendelkezel. Ám ha mégis hajformázó eszköz használata mellett döntesz, válassz olyat, ami alacsonyabb hőmérséklettel is működik.

  1. Hidratálás

Végezetül, hajad egészségének támogatása érdekében ügyelj arra, hogy heti egy-két alkalommal hidratáld hajad, típusának megfelelően. Használhatsz olajat az egész hajhosszra, vagy alkalmazhatsz hajpakolást, illetve  egyéb különleges ápoló készítményeket is.

Hajkoronád vitalitásának maximális támogatásához használd a Revalid regeneráló hajpakolást, ami a hajtövekbe mélyre hatolva segít megakadályozni a haj és a hajvégek töredezését, és visszaállítja a haj természetes puhaságát.

 

Milyen gyakran érdemes hajat mosnod?

A hajmosás gyakorisága a hajtípusodtól függ.

  • Ha egyenes és vékony szálú hajjal rendelkezel, minden másnap vagy akár minden nap szükséges lehet hajat mosnod, mivel a zsír meglehetősen könnyen lejut a hajszálakon.
  • Ha dús és göndör hajjal rendelkezel, elég lehet hetente csak két alkalommal hajat mosnod, mivel a mindennapos hajmosás kiszáríthatja a hajat.
  • Festett vagy szőkített haj esetén csak heti egyszer javasolt hajat mosni.

 

Mit tehetsz hajkoronád további támogatása érdekében?

A teljes körű hajápolás biztosítása érdekében egészítsd ki hajápolási rutinod a Revalid hajtonikkal. Rendszeres használata megerősíti a hajhagymákat. Vidd fel a tonikot, és a vérkeringés javítása érdekében gyengéden masszírozd be a fejbőrödbe, napi két alkalommal.

 

 

 

Amennyiben kozmetikumainkkal kapcsolatosan mellékhatás lépne fel, kérjük, késedelem nélkül az alábbi e-mail címen jelentse be: cosmetovigilance@ewopharma.pl
Lezárás dátuma: 2024.03.04., EWO-HU/REVALID/2024/08