MAGAZIN

Mi az a korpásodás, és mit tehetünk a megelőzése érdekében?

 

Mi az a korpásodás, és mit tehetünk a megelőzése érdekében?

 

Volt már, hogy pelyheket vettél észre a fejbőrödön, amit esetleg száraz és/vagy viszkető érzés kísért? A korpásodás egy gyakori jelenség, amivel a világ lakosságának közel fele találkozik legalább egyszer az élete során. Nemcsak fizikai diszkomfort-érzést okozhat, de negatív hatással lehet az ember önértékelésére is. Ismerd meg a fejbőröd szükségleteit, és szabadulj meg a korpásodástól!

Tegyél különbséget a két típus között

Ahhoz, hogy megértsük, hogyan jön létre ez az állapot, a korpásodást két külön kategóriára kell osztanunk – száraz korpásodásra és zsíros korpásodásra.

Száraz korpa

A száraz korpa a leggyakoribb típus, amelyet fehér vagy szürke színű bőrdarabkák jellemeznek. Nemcsak a fejbőrön és a hajon jelenhet meg, hanem a szemöldökön és a szakállon is. Ennek a problémának a gyökere a fejbőr hidratáltságának hiánya, ami miatt a bőr hámlik.

A fejbőr kiszáradásának számos oka lehet, például a hideg és száraz időjárás, egyéb bőrbetegségek, mint a pikkelysömör vagy ekcéma, vagy a nem megfelelő hajápolási termékek használata, amelyek kiszárítják a hajat, és megfosztják azt a természetes zsíroktól. A gyengébb minőségű termékek használata akár „kontakt dermatitisz” -hez is vezethet, ami a bőr gyakran viszkető kiütés formájában megjelenő reakciója az irritációval szemben.

Zsíros korpa

Ezzel ellentétben, a zsíros korpát a legtöbb felnőtt fejbőrén megtalálható Malassezia gomba túlszaporodása okozza. Ez a gomba a fejbőrön található faggyúból táplálkozik, és túlszaporodása a bőr védőrétegének sérüléséhez vezet, ami a fejbőr irritációját és viszketését okozhatja. A sérült bőr könnyebben begyullad, fokozva a faggyúmirigyek működését, így táplálva a Malassezia gombát. A látható különbség a száraz korpával szemben, hogy a bőrdarabok összetapadnak, ezért nagyobbak, sárgásak és nehezebben eltávolíthatóak.

Ki lehet érintett?

A korpásodás vagy a szeborrea bármilyen korú és nemű embert érinthet. Vannak azonban bizonyos kockázati tényezők, amik miatt érzékenyebb lehetsz rá, ilyen például:

  • Ha férfi vagy (a férfiak gyakrabban küzdenek korpásodással, mint a nők)
  • Ha felnőtt vagy (a korpásodás gyakran fiatal felnőttkorban kezdődik, és a középkorú évekig elhúzódik)
  • Túlzott stressz és/vagy fáradtság
  • Általános dehidratáltság (különösen az időseket érintő probléma)
  • Cukorbetegség és/vagy elhízás
  • Hormonális változások

Küzdj a korpásodás ellen Revalid-dal!

A Revalid-nál teljes körű megoldást nyújtunk a fejbőr és a haj állapotának javítására, többek között a kifejezetten korpásodás ellen kifejlesztett termékcsaládunkkal, amely jelenleg a klasszikus Revalid korpásodás elleni samponból és az új, Revalid Triple Active Shampoo DS-ből áll.

Az újonnan kifejlesztett Revalid Triple Active Shampoo DS bizonyítottan segítséget nyújt az erős korpásodásra és szeborreás dermatitiszre hajlamos fejbőr ápolásában. Hogyan? Három fő összetevője segítségével:

  • Crinipan AD – erőteljes korpásodás elleni összetevő, a Malassezia túlszaporodását szabályozza
  • Dandrilys – Joazeiro kéregből származó kivonat, helyreállítja a fejbőr mikrobiomjának egyensúlyát és enyhíti a viszketést
  • Elestab™ 100 HP – antimikrobiális anyag, tartósan csökkenti a viszketést

A sampon gyors enyhülést biztosít, valamint segít a szeborreás dermatitiszre hajlamos fejbőr ápolásában (a vizsgálatban részt vevők 80%-a jelentős csökkenésről számolt be).1

A klasszikus Revalid korpásodás elleni sampon viszont kiváló választás a korpásodás enyhébb formáiban. Aktív összetevői helyreállítják a fejbőr természetes hidratáltsági szintjét, és megakadályozzák a további hámlást. Megfelelő választás, ha fenn szeretnénk tartani a korpamentes állapotot, a Revalid Triple Active Shampoo DS termékkel végzett kúrát követően.

 

REVALID TRIPLE ACTIVE SHAMPOO DS  REVALID KORPÁSODÁS ELLENI SAMPON  

 VÁSÁRLÁS

 

1In vivo klinikai vizsgálat bőrgyógyászati besorolással 20 alanyon, 4 hetes napi használat során.

 

Amennyiben kozmetikumainkkal kapcsolatosan mellékhatás lépne fel, kérjük, késedelem nélkül az alábbi e-mail címen jelentse be: cosmetovigilance@ewopharma.pl
Lezárás dátuma: 2024.03.04., EWO-HU/REVALID/2024/06