MAGAZIN

Mik a hajhullás okai, és hogyan győzzük le?

 

Mik a hajhullás okai, és hogyan győzzük le?

Hajunk nem csupán a testünk egy része. Frizuránkkal kifejezhetjük egyéniségünket és személyes preferenciáinkat is. Ezt azonban megnehezíti, ha hajunk megritkul, hiszen ez jelentős hatással van az önbizalmunkra és arra, ahogyan látjuk önmagunkat. Volt már, hogy aggasztóan sok hajszálat találtál zuhanyozás vagy fésülködés után? Mi számít átlagos napi hajhullásnak, és hogyan serkentheted a hajnövekedést?

Mielőtt rátérnénk a hajhullás lehetséges okaira, beszéljünk magáról a hajról.

 

A hajnövekedési ciklus

Minden egyes hajszál keresztül megy a hajnövekedési ciklus három fő fázisán, hozzájárulva a haj folyamatos megújulásához a fejbőrön. Ezeket anagén (növekedési), katagén (átmeneti) és telogén (nyugalmi) fázisoknak hívjuk.

A hajnövekedési ciklus legfontosabb szakaszai:

  • Anagén fázis: aktív, 2-6 évig tartó, havi szinten kb. 1 cm-es növekedés. A hajunk 85-90%-a ebben a fázisban van.
  • Katagén fázis: átmeneti időszak, a hajnövekedés megáll és leválik a vérellátásról.
  • Telogén fázis: az utolsó, kb. 2-4 hónapig tartó szakasz, amiben a haj nyugalmi állapotban van, és végül kihullik.

 

Mik okozhatják a külömböző típusú hajhullásokat?

Egy felnőtt akár kb. 100 hajszálat is elveszíthet egy nap. Ha ennél többet veszít, akkor beszélhetünk„fokozott hajhullásról“, „alopéciáról“.

Ilyenkor a haj állapotát kiterjedt hajhullás jellemzi, amely különböző tényezők által kiváltott különböző formákban jelentkezik. A kiváltó okok megértése kulcsfontosságú ahhoz, hogy eredményesen küzdhessünk ellene.

A hormonális változások (beleértve a szülés utáni időszakot is), a táplálkozásbeli hiányosságok, a stressz és bizonyos egészségügyi állapotok is hozzájárulhatnak a diffúz hajhullás létrejöttéhez, amely a fejbőr egész területét érinti.

Ezen tényezők hatására egyszerre számos hajszál kerül telogén fázisba. Ezt a folyamatot „telogén effluvium“-nak nevezzük, és átmeneti hajhullást okoz.

Ilyen esetekben a hajhullás körülbelül három hónappal a kiváltó állapot létrejötte után kezdődik.

A genetika jelentős szerepet játszik mind a férfi, mind a női kopaszodási formák kialakulásában, csakúgy mint az androgén alopécia esetében is. Ez az alopécia leggyakoribb formája, amely férfiaknál és nőknél jellemzően eltérően alakul ki. A férfiaknál nagy valószínűséggel visszahúzodik a hajvonal és elvékonyodnak a hajszálak a fejtetőn, míg a nők esetében a diffúz hajritkulás fokozatos, és a fejtetőn vehető észre leginkább.

Egy másik kopaszodási forma, az alopécia areata egy autoimmun állapot, amely miatt a szervezet tévedésből megtámadja a hajszálakat, foltokban tapasztalható hajhullást eredményezve a fejbőrön, a szemöldökön, a szempillán és a test más részein – ez a probléma orvosi kezelést igényel.

 

Nyerd vissza hajkoronád a Revalid segítségével!

A hajhullás elleni küzdelmet átfogóan és célzottan közelítjük meg, mélységeiben megértve a haj biológiájának sokrétűségét. Hajhullás elleni termékcsaládunk középpontjában a Redensyl áll, amely egy olyan összetevő, ami minden, hajhullásra kifejlesztett Revalid termékünkben megtalálható. Kiemelkedő segítséget nyújt a fejbőr ápolásában, az anyagcsere felgyorsításában, a hajszálak megerősítésében és a hajnövekedés serkentésében.

Kínálatunkban megtalálhatóak:

Ez a kombináció gondoskodik a fejbőr megújulásáról, a hajszálak táplálásáról, és minden olyan tényezőről, ami belülről járul hozzá a haj egészségéhez.  Komplex megközelítésünk átfogó megoldást kínál azok számára, akik dúsabb, egészségesebb hajkoronára vágynak.

Férfiak számára ajánljuk a kifejezetten férfi hajápolási szükségletekre kifejlesztett Revalid Energizing Shampoo-t. A Redensyl revitalizáló tulajdonságait magában foglaló sampon élénkítő energiát ad a fejbőrnek, fokozva erejét és vitalitását.

 

 

 

Amennyiben kozmetikumainkkal kapcsolatosan mellékhatás lépne fel, kérjük, késedelem nélkül az alábbi e-mail címen jelentse be: cosmetovigilance@ewopharma.pl
Lezárás dátuma: 2024.03.04., EWO-HU/REVALID/2024/07